Conductor Summer School
Classic Cultural Holiday Experience
 

Dirigentplakat

Etter å ha studert trompet ved Royal Northern College of Music i England, med Howard Snell som lærer, tok Allan fatt på en frilans karriere hvor han spilte med noen av Storbritanias ledende orkestre, deriblandt London Symphony Orchestra.

Han er nå ansatt i trompetgruppen i  Bergen Filharmoniske  Orkester, Norge.
Som dirigent har Allan et rennomé som en av Europas beste korps dirigenter. Han har ledet korps som Brighouse and Rastrick, Grimethorpe Colliery og Stavanger brass band til rosende omtaler i konkurranser og konsertsuksesser.Han er også etterspurt som lærer i Norge, England og på kontinentet.  I 2006 ble Allan kåret til Årets Dirigent på den populære internettsiden 4barsrest.
I senere år har Allan utvidet sin dirigering til profesjonelle symfoniorkestre. Særlig har Bergen Filharmoniske Orkester gjort flere av hans teaterproduksjoner, hvor han har vært dirigent.  Han produserer, presenterer og som oftes skriver denne populære serien av familierettet konserter. Konsertene kommer i form av en ferdig pakke, bestående av arrangement, manuskript, scene og lysregi. 

Perfekt for enhver overarbeidet orkesteradministrasjon.  Det finnes over 35 forskjellige konsertkonsepter som kan tilpasses ethvert orkester, klar til bruk.

Allan har i løpet av de siste sesongene, dirigert et vidt musikalsk spekter. Alt fra konserter med musikk for å feire Wolfgang Amadeus Mozart jubileumet, til konserter hvor samtidskomponistene John Adams og Michael Doherty har stått på programmet. Lett klassisk og de mange arrangementer som er presentert i Allans konsertproduksjon, gir en solid base.  En base fra hvor Allan har utviklet og utvidet sitt repertoar.  Mange år som profesjonell musiker, gir ham en særlig forståelse for hvordan et orkester jobber, og tidsbegrenset prøvetid.  Dette passer hans effektive måte å jobbe på, utmerket. Allan Withington er et idéelt valg som musikalsk leder, og hans konsertproduksjoner er å finne på vår webside, www.classicmusic.no